specialone
logo specialone logo specialone Συμβουλος διαδικτυου

Kαμπανιες AdWords

Διαφημιστείτε στο κολοσσό Google
Διαφήμιση στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης
Το Google πέρα από τα οργανικά αποτελέσματα που εμφανίζει μετά από κάθε αναζήτηση, προβάλλει και κάποιες διαφημίσεις, στο πάνω μέρος, στα δεξιά, καθώς και σε κάποιες περιπτώσεις στο κάτω μέρος. Τα αποτελέσματα αυτά εμφανίζονται βάσει πληρωμής, σε στοχευόμενους χρήστες, και το κόστος τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, οικονομικούς (κόστος / click CPC) και ποιοτικούς (κατασκευή ιστοσελίδας, σύνταξη διαφήμισης). Εδώ μπαίνει ο παράγοντας του επαγγελματία που παραμετροποίησε τις διαφημιστικές καμπάνιες, ο οποίος εφόσον γνωρίζει το αντικείμενο μπορεί να δώσει λύσεις και να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό κόστος.

Διαφήμιση στο δίκτυο εμφάνισης - Video campaigns
Το Google έχει ένα τεράστιο δίκτυο συνεργαζόμενων ιστοσελίδων που ουσιαστικά «νοικιάζει» διαφημιστικό χώρο για να προωθεί τους πελάτες του. Σημαντικό εργαλείο, με τεράστιες δυνατότητες, με κυριότερη την επαναληπτική προσέγγιση των υποψηφίων πελατών μιας ιστοσελίδας. Αυτό είναι η απάντηση στο ερώτημα «γιατί πολλές φορές βλέπουμε διαφημίσεις σε διάφορες ιστοσελίδες που πραγματικά μας ενδιαφέρουν;». Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και οι διαφημίσεις μέσω video σε διάφορους χώρους προβολής, όπως το youtube, vimeo, κ.λπ.

Πλεονεκτήματα
Τα πλεονεκτήματα της διαδικτυακής διαφήμισης σε σχέση με τις συνηθισμένες (τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα) είναι άπειρα, με βασικότερο σημείο εστίασης τον όρο ΜΕΤΡΗΣΙΜΟ, που αναφέρεται στη δυνατότητα μέτρησης απόδοσης μέχρι και του τελευταίου ποσού της επένδυσης.

Ειδικότερα στο σύστημα διαφήμισης AdWords του Google, δίνεται η δυνατότητα μέτρησης τόσο των clicks, όσο και της επιτυχίας αυτών, βάσει του ποσού επένδυσης. Για παράδειγμα υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης μέχρι και του ποσού πωλήσεων για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, από τα διαφημιζόμενα-πληρωτέα clicks. Έτσι ο διαφημιζόμενος έχει πάντα εικόνα αν τον συμφέρει ή όχι να διαφημίζεται, γιατί βλέπει το αποτέλεσμα άμεσα, και είναι πάνω απ’όλα ΜΕΤΡΗΣΙΜΟ.