specialone
logo specialone logo specialone Αναπτυξη ιστοσελιδων

Responsive Web Design

Προσαρμογή σε όλες τις συσκευές
Η SpecialOne προτείνει οι ιστοσελίδες να αναπτύσονται με βάση την τεχνολογία Responsive Web Design.

Τι αντιπροσωπεύει όμως αυτός ο όρος;

Η ολοένα μεγαλύτερη ανάπτυξη νέων συσκευών με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο εκτός από υπολογιστές, όπως κινητά τηλέφωνα (smart phones) και φορητές ταμπλέτες (tablets), δημιούργησε νέες ανάγκες στον τομέα της κατασκευής των ιστοσελίδων.

Το Responsive Web Design αποτελεί την ορολογία που αντιπροσωπεύει τις τεχνικές που συμβάλουν στη διαμόρφωση και προσαρμογή της ιστοσελίδας στον τύπο της οθόνης και της συσκευής που αυτή προβάλλεται, σε πραγματικό χρόνο.

Η προσαρμογή αυτή γίνεται σε όλα τα στοιχεία που αποτελούν συνολικά μια ιστοσελίδα. Στις φωτογραφίες, τα φόντα, τις γραμματοσειρές, ακόμη και τη διάταξη της ιστοσελίδας!

Το σημαντικότερο είναι ότι η προσαρμογή γίνεται δυναμικά, “on the fly”, χωρίς την ανάγκη επαναφόρτωσης της ιστοσελίδας. Έτσι, ο χρήστης αντιλαμβάνεται την κάθε αλλαγή άμεσα, σε οποιαδήποτε αλλαγή των διαστάσεων της οθόνης του.

Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν οποιοσδήποτε χρήστης πλοηγηθεί σε μια ιστοσελίδα η οποία έχει κατασκευαστεί με τεχνολογία Responsive Web Design, η ιστοσελίδα θα αλληλεπιδράσει κατάλληλα, ώστε να προσαρμοστεί στην οθόνη του χρήστη, όποια συσκευή και να χρησιμοποιεί, χωρίς την απαίτηση πλάγιου scroll για να έχει πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο.