specialone
logo specialone logo specialone Εταιρικα νεα

Servers στην Ελλάδα η SpecialOne.Πιο γρήγοροι από ποτέ!

19 Δεκεμβρίου 2012
Όλες οι ιστοσελίδες της SpecialOne φιλοξενούνται σε servers στην Ελλάδα και σας δίνουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε ταχύτητες δικτύου έως και 5 φορές πιο γρήγορες από αντίστοιχες στην Αμερική και Ευρώπη.

Τι σημαίνει GR-IX δίκτυο;
Ο GR-IX κόμβος αποτελεί το σημείο στο οποίο διασυνδέονται επιλεγμένοι Internet Service Providers στην Ελλάδα. Μέσω του GR-IX υλοποιείται το peering, το οποίο επιτρέπει την απευθείας ανταλλαγή κίνησης μεταξύ των ADSL Providers και κατ΄επέκταση επιτυγχάνονται πολύ υψηλές ταχύτητες κατά την διενέργεια της επικοινωνίας.

Το site μου φιλοξενείται ήδη σε κάποια εταιρία hosting στην Ελλάδα. Τι διαφορά έχει η φιλοξενία της SpecialOne;
Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη, σε επίπεδο ταχύτητας δικτύου. Η φιλοξενία σε Ελληνικό Datacenter δεν είναι από μόνη της επαρκής για να επιτευχθούν οι σύντομοι χρόνοι απόκρισης που προαναφέρθηκαν. Αν για παράδειγμα κάποιος χρήστης επισκεφθεί από Ελλάδα μία ιστοσελίδα σε server στην Ελλάδα που δεν είναι σε GR-IX δίκτυο, ο χρόνος φόρτωσης θα είναι αντίστοιχος με τον χρόνο φόρτωσης μιας σελίδας που φιλοξενείται σε server στην Ευρώπη.

Αντιθέτως το GR-IX δίκτυο στο οποίο βρίσκονται όλοι οι νέοι servers της SpecialOne, εκμεταλλεύεται τις εσωτερικές αποστάσεις και η κίνηση δεδομένων δρομολογείται χωρίς αυτά να περνάνε από κόμβους του εξωτερικού. Έτσι, εξασφαλίζουμε για τους πελάτες μας τους πιο σύντομους δυνατούς χρόνους φόρτωσης των σελίδων από Ελλάδα.

Πώς η φιλοξενία στην Ελλάδα βοηθάει για να βελτιωθεί η κατάταξη ενός site στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google (SEO - Search Engine Optimization);

Για υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google στην Ελλάδα, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι ο αλγόριθμος αξιολόγησης και κατάταξης των sites επηρεάζεται σημαντικά από τους εξής παράγοντες:

1) την τοποθεσία φιλοξενίας της ιστοσελίδας
2) το TLD (.gr).

Σύμφωνα με τον Matt Cutts, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ποιότητα αποτελεσμάτων αναζήτησης στο Google, εκτός από το TLD, η χώρα φιλοξενίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα, καθώς το Google ελέγχει την τοποθεσία της IP του server στον οποίο φιλοξενείται το website.
Μοιραστείτε το
Θέλετε να δουλέψουμε για εσάς; Τηλέφωνο επικοινωνίας +30 2810 230007 E-mail info@specialone.gr
Ζητήστε μια δωρεάν προσφορά