specialone
logo specialone logo specialone Blog

Είστε πραγματικά ιδιοκτήτες του domain σας;

Σήμερα θα προσελκύσουμε ένα θέμα το οποίο τείνει να γίνει πολύ πιο σημαντικό απ' ότι φαίνεται. Η αγορά του domain name ή αλλιώς του ονόματος χώρου (π.χ. www.company.gr).

Η προσέγγιση αυτού του θέματος γίνεται κατόπιν συνεχόμενων περιστατικών ανθρώπων και επιχειρήσεων οι οποίοι έρχονται στη SpecialOne παραπονούμενοι πως δεν μπορούν να επέμβουν στην ιστοσελίδα τους, έως και να αναρτήσουν νέα. Έπειτα από έρευνά μας διαπιστώνουμε πως η εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων που συνεργάζοταν μέχρι τότε απλά έχει κατοχυρώσει το domain με στοιχεία ιδιοκτήτη τα δικά της! Αυτό σημαίνει πως πουθενά δεν εμφανίζεται ότι ο ιδιοκτήτης είναι ο πελάτης - επιχείρηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στη δική του ιστοσελίδα!

Προσπαθώντας να επικοινωνήσουμε με την προηγούμενη εταιρεία που συνεργάζονταν ο νέος πελάτης μας ενημερωνόμαστε πως θα πρέπει να πληρωθεί αντίτιμο αλλαγής ιδιοκτήτη, καθώς και αντίτιμο εργατοώρας!

Πρόληψη - Αντιμετώπιση

Για να προλάβετε τέτοια περιστατικά θα πρέπει να είστε σίγουροι για την ποιότητα και την φερεγγυότητα μιας εταιρείας ανάπτυξης ιστοσελίδων. Επίσης κατά την αγορά του domain σας θα πρέπει να ζητάτε από την εταιρεία που το αγόρασε για λογαριασμό σας να σας δείξει την απόδειξη αγορά η οποία και θα αναγράφει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Διαφορετικά θα πρέπει να εισέλθει στο σύστημα του καταχωρητή της και να σας το δείξει από εκεί. 

Η εταιρεία που θα σας αναλάβει θα πρέπει να δηλωθεί απλά ως διαχειριστής του domain έτσι ώστε να μπορεί να προβαίνει σε αλλαγές στην ιστοσελίδα σας.
Μοιραστείτε το
Θέλετε να δουλέψουμε για εσάς; Τηλέφωνο επικοινωνίας +30 2810 230007 E-mail info@specialone.gr
Ζητήστε μια δωρεάν προσφορά