specialone
logo specialone logo specialone Blog

Η απάτη των έτοιμων templates στις Ιστοσελίδες

Ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας είναι εξίσου σημαντικός και με άλλους παράγοντες που αποτελούν την εταιρική ταυτότητα μιας επιχείρησης, όπως το λογότυπο.

Δεκάδες εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων εμφανίζονται με άκρως εξευτελιστικές τιμές. Μία αναζήτηση στη μηχανή της Google αρκεί για να δείτε προσφορές σε απίστευτες χαμηλές τιμές (ιστοσελίδες με 290 €, κ.ο.κ. ). Το γεγονός είναι ότι στις επαφές με τέτοιες εταιρείες διαπιστώνεται ότι προσφέρουν μοναδικότητα σχεδιασμού και κατασκευής. Είναι όμως πραγματικά έτσι τα πράγματα;

Ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας είναι εξίσου σημαντικός και με άλλους παράγοντες που αποτελούν την εταιρική ταυτότητα μιας επιχείρησης, όπως το λογότυπο. Φανταστείτε να είχατε το ίδιο λογότυπο με μια άλλη επιχείρηση, πόσο μάλλον με ανταγωνιστή σας! Αυτό θα έθιγε σε κύρος την επιχείρησή σας, πόσο μάλλον την αξιοπιστία σας στη μοναδικότητα των υπηρεσιών που παρέχετε. Ο καθένας θα είχε το δικαίωμα να μιλήσει για πρόχειρη δουλειά εκ μέρους σας, ακόμη και σε πράγματα που αφορούν την ίδια σας την εταιρεία.

Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει αυτό που στη γλώσσα των σχεδιαστών ιστοσελίδων λέγεται template που υποδηλώνει το σχεδιαστικό – μακέτα μιας ιστοσελίδας. Δυστυχώς στο διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα έτοιμων templates τα οποία είναι ανοιχτά προς αγορά από τον καθένα σε τιμές εξαιρετικά χαμηλές (της τάξεως των 15-30 €) σε ένα κοινό πραγματικά άπειρο. Η παγίδα σε αυτό βρίσκεται στο ότι δεν υπάρχει όριο στους αγοραστές. Το αποτέλεσμα είναι το κάθε template – σχεδιαστικό να έχει πουληθεί σε μερικές εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες αγοραστές. Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές αυτοί αναρτούν ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ίδιες μεταξύ τους, με μόνη διαφορά το περιεχόμενο (και όχι πάντα!).

Σε αυτού του είδους την υπηρεσία ποντάρουν αρκετές δεκάδες εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων οι οποίες υπόσχονται ψευδά στους πελάτες τους, μοναδικότητα σχεδιασμού, ρίχνοντας την τιμή του έργου. Το κόλπο είναι να αγοράζουν «έτοιμα» σχεδιαστικά με 20-30 ευρώ και να πωλούν υποτιθέμενα μοναδικά σχεδιαστικά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να νιώθει τυχερός που βρήκε μια εταιρεία σαφώς φθηνή για την ανάπτυξη της ιστοσελίδας του, αλλά έπειτα να διαπιστώνει ότι η ιστοσελίδα του κυκλοφορεί σε μερικές ακόμη δεκάδες ή εκατοντάδες πιστά αντίγραφα.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο κίνδυνος μείωσης της προσωπικότητας μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο εξαρτάται από τον επαγγελματισμό και την μοναδικότητα των υπηρεσιών που προσφέρει μια εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων.

Στις φωτογραφίες εμφανίζονται ενδεικτικά παραδείγματα τέτοιων έτοιμων templates-σχεδιαστικών.

H εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων SpecialOne εγγυάται τη μοναδικότητα των υπηρεσιών της (σχεδιασμός – κατασκευή – προώθηση ιστοσελίδων) με γνώμονα την Πρωτογενή Ανάπτυξη Ιστοσελίδων, με στόχο πραγματικά να Παραμείνετε Ανταγωνιστικοί!

Παράλληλα δρούμε συμβουλευτικά για όποιον θελήσει και έχει απορίες πάνω στην ήδη υπάρχουσα ιστοσελίδα του.
Μοιραστείτε το
Θέλετε να δουλέψουμε για εσάς; Τηλέφωνο επικοινωνίας +30 2810 230007 E-mail info@specialone.gr
Ζητήστε μια δωρεάν προσφορά