specialone
logo specialone logo specialone Blog

Προσαρμοσμένη ανάπτυξη ιστοσελίδων εναντίον Open Source

Όταν το ζήτημα μιας ανάπτυξης ενός δικτυακού τόπου φτάνει, οι εταιρείες έχουν 2 επιλογές: είτε να απευθυνθούν σε εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων που βασίζεται σε open source (ανοιχτού κώδικα) προγράμματα (joomla, wordpress, κ.α), είτε σε εταιρεία που χρησιμοποιεί προσαρμοσμένο κώδικα για τις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Πριν τη λήψη της τελικής απόφασης θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν μια σειρά από παράγοντες, όπως του προϋπολογισμού, η δυνατότητα συγκεκριμένων λειτουργιών, χρόνος εκτέλεσης, ευκολία χρήσης, κ.α.

Ας δοκιμάσουμε λοιπόν μια συγκριτική προσέγγιση.
Το open source (ανοιχτό λογισμικό), είναι ένα ειδικό λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Ο κώδικας του λογισμικού ανοιχτού κώδικα είναι ελεύθερος για προβολή, μελέτη και αλλαγή η οποία επιτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη του λογισμικού αυτό κάθε αυτό, καθώς και τον δανεισμό κώδικα από άλλους λόγω της ύπαρξης στο Διαδίκτυο κοινού, το λεγόμενο «διεθνής συνεργασίας – global cooperation».
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του λογισμικού ανοιχτού κώδικα; Ανοιχτό λογισμικό χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους και ως εκ τούτου υπάρχει περισσότερη προσοχή σε λάθη και πιθανά προβλήματα που μπορούν να βρεθούν. Το ανοιχτό λογισμικό επιτρέπει στους προγραμματιστές να εφαρμόσουν και να ενσωματώσουν εφαρμογές τρίτων στον πηγαίο κώδικα, εύκολα με τη μορφή ενοτήτων. Το ανοιχτό λογισμικό είναι ελεύθερο, ανήκει σε όλους, σε σύγκριση με τον προσαρμοσμένο κώδικα, όπου ο πηγαίος κώδικας ανήκει στον κατασκευαστή του λογισμικού.

Στην αντίπερα όχθη ακόμη περισσότεροι προγραμματιστές web (με την κυριολεκτική έννοια), θεωρούν ότι η ανάπτυξη ιστοσελίδας προσαρμοσμένου κώδικα είναι η καλύτερη επιλογή.
Οι έμπειροι προγραμματιστές ιστοσελίδων έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να έχουν αποτέλεσμα ελκυστικό στο μάτι, φιλικό προς το επισκέπτη και εύκολο στη χρήση από το διαχειριστή.
Επιπλέον πρέπει να σκεφτείτε ότι η ιστοσελίδα σας αποτελεί εργαλείο διαφήμισης και θα πρέπει να εξετάζεται εκτενώς κατά την ανάπτυξή της.

Η προσαρμοσμένη ανάπτυξη ιστοσελίδων έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το λογισμικό ανοιχτού κώδικα (open source).

O σχεδιασμός (web design) είναι μοναδικός. Δεν θα πωληθεί σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία και είναι απίθανο να βρείτε ένα δίδυμο στο διαδίκτυο.

Οι προγραμματιστές εφαρμογών διαδικτύου αξιολογούν τις απαιτήσεις σας και όλες τις ανάγκες της επιχείρησής σας, αναπτύσσοντας παράλληλα την ιστοσελίδα σας. Προγραμματιστές και σχεδιαστές (web designers), εργάζονται σε πλήρη συνεργασία μαζί σας και διορθώνουν άμεσα σε περίπτωση που οι απαιτήσεις σας αλλάζουν.

Η ιστοσελίδα είναι το πρόσωπό σας και η επέκταση της φίρμας σας και του ονόματός σας. Μπορείτε να ρισκάρετε τη μοναδικότητά σας μέσα από ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα; Μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της προσαρμοσμένης ανάπτυξης και τον κυριολεκτικό προγραμματισμό.

Η επιτυχημένη παρουσία σας στο διαδίκτυο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ιστοσελίδα σας. Έτσι θα πρέπει να εμπιστεύεστε επαγγελματική εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων. 
Μοιραστείτε το
Θέλετε να δουλέψουμε για εσάς; Τηλέφωνο επικοινωνίας +30 2810 230007 E-mail info@specialone.gr
Ζητήστε μια δωρεάν προσφορά